hej!

Ville bara saga hej och att jag hade en helt fantastiskt thanksgiving i Virginia, vi bodde hos min vardmammas bror, han bodde i varsta lyxhuset! Helt galet. Det var ett sant omrade som man ser i amerikanska filmer med hus stora som mansions. GALET. hahaha

Vi akte ocksa till Washington DC innan vi akte hem, det ar en valdigt fin stad, jag forstar att det ar USA:s huvudstad, den paminner valdigt mycket om stockholm och ar helt olik New york! Haha, men det var ialf valdigt kul att besoka Virginia och DC, Nu borjar jag se framemot att min familj kommer nasta mandag och efter det ar det miami som galler och efter det ar det dags for disney world, Japp, mitt liv leker just nu! :)


Sjalvklart har jag och Kat aven varit ute i helgen , hehe.. Men nu ska vi in till New york for att shoppa lite och ata pa restaurang. Ta hand om er!

Puassss

onsdag

Hej :)

Ska försöka att uppdatera varje dg och förhoppningsvis fungerar mitt internet i Virginia. Imorgon åker vi, ikväll ska jag sola solarium, packa och sedan sova tidigt för klockan 4 inatt måste jag gå upp.. :S Galet, kan inte ens minnas när jag gick upp innan 7 längre, haha..

Nu har jag snart varit här 5 månader? KAN NI FATTA, 5 MÅNADER!? Snart gjort halva tiden här, men vart tog tiden vägen? Jag trivs så himla bra här borta, önskar dock att sverige kunde ligga lite närmare så man kunde åka hem en vecka eller två, men det känns inte ens värt att åka hem en vecka, eftersom det tar lång tid att flyga och sedan tidsomställningen. men man önskar ;)..

Hehe, har ni sett vem som vann topmodel förresten ? Det står mellan två korta modeller i finalen, kanske visas det nästa år i Sverige, men jag vet ialf vem som vann ;) haha..
bra att allt är lite före här, det enda som suger är att jag inte vet vad jag sett i gossip girl att jag inte kan följa det längre, tror dem är mycket längre fram en var vi är i Sverige.

Saknar er alla och snart får det väl bli dags för lite bilder, dålig update på bilder.

Kanske skriver mer ikväll :)
Pussss


Tisdag

Förlåt för dålig uppdatering igen, känns dock som om jag börjar alla mina inlägg så ? ;) haha..

Nå vad har nu hänt sedan lördags, jo i lördags hade vi en sjukt kul kväll på en nattklubb i whiteplains, thirsty turtle tror jag namnet var ?, Underbart kul och go musik, sedan sov vi ett par timmar och vid 10 åkte vi för att åka skridskor som också var kul :), älskar det och träfffade också en massa svenskar, tycker dock det är pinsamt att prata svenska just nu, det låter så himla lamt? haha.. Men men, efter det käkade vi pizza och kollade film.

Igår var jag i Manhattan hela dagen (varje måndag!), efter jag slutade jobba kom Katharina över och vi skulle boka resa , men fan va svårt det är att veta vart man vill åka, vi tittade ialf på miami, bahamas, hawaii och puerto rico, det lutar dock mest åt miami eftersom det är enklast att ta sig dit och nattlivet verkar ju grymt i Miami..

Så idag jobbar jag lång dag och ímorgon sen bär det av till Virginia ;). haha..

Pussss

Lördag

Hej :), hoppas ni mår bra allihopa..

Jag sitter och kollar på lite tv, jobbar ett par timmar just nu, men Kenzie ligger och sover. Klockan är snart halv 10 här och jag funderar på att ta kenzie till parken när hon vaknar, dock är det lite kyligare ute idag men skulle vara skönt med lite luft,
Har jag sagt att jag åker till Virginia nästa vecka? Japps, jag åker på onsdag kväll eller torsdag morgon för att fira thanksgiving, ska bli superduper skoj :), få se lite annat än storstad :).. Har också börjat köpa lite julklappar men fasiken vad svårt det är! Försöker också köpa något till Sandras bebis som ska komma snart, det ända svåra är ju att jag inte vet om det är en tjej eller kille, nästan alla söta saker är antingen blåa eller rosa, haha.. Men förhoppningsvis får hon bebisen innnan den 17 december då mamma, Johanna och william åker hem så jag kan skicka med dem presenten..

vad annars är nytt? Vi var ju inte ute förra helgen, hade en lugn slappar helg, så vi funderar på nattklubb i whiteplains, får se vad som händer, hoppas hoppas hopppas dock ;) hehe..

Ta hand om er<3
pusss



Storstädning

Gud vad jag hatar att städa! Det värsta som finns i hela världen, nåja, nu är det gjort och förhoppningsvis ser mitt rum okej ut i en vecka eller två :P, haha..

Kom hem för en stund sedan från Katharina, vi var först och solade solarium och sedan åkte vi hem till henne, kollade på film och åt knäckebröd och cream cheese :), MUMS, tänk vad ett knäckebröd kan göra, blev så glad och hade helt glömt bort hur gott det är! :) hehe

Nog om knackebroth som Katharina säger, imorgon jobbar jag mellan 10.30-1 , :) sjuukt go dag, ska se om jag kanske kan slå en pling till mami och papi och sedan ta mig i kragen och gå en promenix, väldigt vackert väder, börjar bli lite kyligare men fortfarande soligt och varmt i solen :)..
Ser fram emot söndag, då ska vi åka SKRIDSKOR, har längtat så himla mycket efter det också!, Vanligtvis vid denna tiden på året har jag redan hunnit åka ett antal timmar på isen, så på söndag är det dags igen! :) Weeeei..
Minns för ett årsedan, då åkte jag och Louise skridskor i Huskvarna och sedan fikade vi hos hennes mormor eller farmor . Men mina skridskor pajade ju såklart innan vi hann ut på isen, haha.. Men vi åkte ett par veckor senare igen, jag tror ialf att mina skridskor pajade? nu blev jag osäker, aja, något hände ialf, haha.. Tänker tillbaka, då hade jag inte ens en tanke på Usa eller vad som skulle hända efter gymnasiet och boom nu är jag här.. Kanske var det två årsedan ? ( börjar tvivla på mitt minne ?) haha.. Vet inte riktigt vad jag ville säga med denna historien, har glömt bort poängen ? hahahaha.. Tror jag måste besöka doktorn , ne men jag längtar till söndag ialf :), och efter alla mina vänner som är så OTROLIGT långt bort, SAKNAR ER<3

Dags att sova
Pusss


Hej

förlåt för ännu en väldigt dålig update, vad har hänt?

Jo, vi hade en lugn helg med pizza och film, sedan drog vi till central park in the city, helt grymt, skridskobana med höghus runt omkring, häst&vagn åkning och klippor där vi satt och njöt av parken, den är enorm, vi gick i ca 1 timme innan vi satte oss ner och vi såg kanske en tredjedel, kanske halva. Helt grym, vi åt också på en spansk restaurang i east village. Det var min helg det!

Idag har jag jobbat och sedan träffade jag Kat, vi drog och handlade lite, typ shampoo och sånt. Inget intressant, hehe..
Har jag berättat att min mamma, syster och bror kommer och hälsar på mig den 7 december till den 17, ska bli så kul! Har ju massa att visa dem :), ska göra en lista på allt som måste ses i New york :)..

Nu ska jag titta på grey´s anatomy, ha de goast och sorry again för dålig update

Take care <3
XX

Torsdag

Hejsan!

Jobbar just nu, men Kenzie sover så förhoppningsvis kan jag knåpa ihop ett inlägg innan hon vaknar. Tiden går OTROLIGT fort här borta, helt sinnesjukt., Kan inte fatta att jag varit hemifrån i 4,5 månad? Snart har jag gjort hälften och innan jag har gjort hälften kommer mamma, Johanna & Wille påbesök och en resa till varma soliga Florida , miami :). Japp, livet är allt bra just nu :)..

Finns det någon jultstämning här då? NEJ, för här i New york så kommer inte julen vara något speciellt folk är alltid stressade och jobbar. Självklart ser jag juldekorationer och julklappar, men det är nog inte som i sverige där vi bakar, äter ussebullar och liknande, dem vet inte ens vad LUCIA är?! Hur ska man förklara Lucia? haha.

jag och Katharina drar ialf till florida, så vi lär inte se mycket snö under julafton ( Vi kommer fira julafton som Europa dvs. den 24:e , men i Usa är det den 25:e ) Aja, tror inte jag bryr mig så värst mycket, en julafton kan jag ju skippa alla traditioner, leva livet och ligga under ett parasoll med en drink i min hand ;). Hahaha

Vad ska jag mer berätta? Dem skrattar åt mig här när jag säger att barn i sverige endast äter godis (för det mesta) på lördagar och att vi har något som kallas saturday-candy ;) haha. Dem vet inte vad kladdkaka är )( dem säger att dem har det här också dock - brownies, men inte riktigt samma eller hur?), vad semlor är, Ja det finns en hel del som dem inte vet om ;)..

aja, dags för mig att återgå till jobbet, wiiee. hehe

take care!<3
XX

Bilder :)

 jag och Katharina, det funkar att ladda upp bilder nu :) WEEEEEI

 Måste bara lägga upp denna bilden. Jag och Katharina tänkte att vi skulle testa en ny bar innan vi gick och dansade, vi kom till "The heritage" (en bar som jag aldrig går till igen!) Där hade dem ialf olika tävlingar, den första var att 5 killar skulle springa nakna genom baren, den andra var att dem ställde ner ölglasen på golvet gjorde armhävningar och stoppade ni vet vad i glasen, den som snabbast gjorde 10 armhävningar med saken i glaset och sedan drack upp det vann, vet inte vad dem vann för jag och Katharina blev så sjukt äcklade att vi drog, hahahah ;) Galeeet.

halloween, Kat som en ängel och en taxichaufför på gatan ;)

 Jag och Batmans kompis Robin , ser ni förresten mitt röda hår? det tog mig 6 tvättar att få bort all färgspray , hahah

 Jag och taxichaffisen

 Superheroes! ;)

haha, ja vi såg verkligen alla slags utstyrslar, det var prostituerade, män som kvinnor, kvinnor som män, änglar, djävular, hjältar, mördare, pyjamasfolk, soptunnor, cigaretter, dykare, poliser, teletubbies, prinsessor, älvor, grodor, en sko, Ja alla möjliga utklädnader haha..

Den roligaste jag såg var dock en tjej som var utklädd till en BADKAR, hahaha, hon hade en rosa helkroppsdräkt så det såg ut som hon var naken och sedan hade hon gjorde ett badkar som hon hade vid midjan och som hon var tvungen att hålla i hela tiden, rätt stort var det också, sedan hade hon fyllt hela karet med bommul så det såg ut som skum och hade 2 ankor där i , hahahahahah jag dog av garv!

Ja Halloween var coolt, det fanns verkligen allt, önskar att jag mindes mer av allt. För alla var verkligen utklädda, ialf 90-95 % av människorna jag såg..Önskar vi vore roligare i Sverige! ;)

Ta hand om er.! <3
pusss

Frågor och svar

Har sedan jag kom hit fått en hel del frågor som jag nu tänkte svara på..

Hur mycket tjänar man på att vara au pair?

Jag får varje vecka 200 dollar, närmare 1500 :- , det blir ca 6000:- i månaden. Detta är fickpengar och går till nöjen och lite party ;).

Hur mycket jobbar du, dvs hur många timmar i veckan?

Jag jobbar ungefär 45 timmar per vecka, mitt schema är dock rullande eftersom båda mina värdföräldrar har egna företag, vissa dagar jobbar jag eftermiddag, andra dagar heldagar.

Har du egen dator eller lånar du deras?

Jag har en egen dator, och det rekomenderar jag verkligen! du vill ju spara alla dina foton, musik och kunna använda datorn när du vill!

Vad finns det att göra i New York?

Oh herregud sikken fråga, vad finns det inte att göra i NY? Du kan hitta precis allt från mysiga parker med tama ekorrar till konsterter med de största artisterna och musikaler, museum och skridskobanor. Ja precis allt,

Hur många barn tar du hand om och vilka åldrar, var det svårt att komma in i rutiner osv.?

Jag tar hand om ett barn en bebis och hon är nu 7,5 månader gammal, i början var det svårt eftersom att jag inte riktigt visste hennes rutiner, hur hon grät när hon var hungrig, trött eller bara uttråkad, men nu vet jhag allt och det går superduper, hon har förresten börjat gunga nu ! Weeei :)

Är det inte 21 års gräns på barer och nattklubbar i USA?

Jo det är det, men det går allltid komma in, om inte annat finns det barer och nattklubbar i NY som har blåa band, devs är du över 21 får du ett blått band som innebär att du kan köpa alkohol. Så skaffa en kompis över 21 ;), ne men det går alltid att komma in om man försökr..

Har ni några mer frågor så är det bara att fråga på! Hoppas att ni alla testar på att vara au pair eller ialf besöker USA, för det är faktiskt rätt coolt ;)

Ta hand om er!
Pusss

Måndag

Hej

Idag började jag jobba klockan 9.30 och jobbade till klockan 17. Vi var på Manhattan hela dagen så nu sitter jag här och väntar på mat! ;) Vet inte vad jag ska skriva, mitt liv ä rätt tråkigt just nu, jag jobbar, jobbar jobbar och går ut ;) haha.. Jag äter på lite restauranger och träffar människor. Tyvärr fungerar det fortfarande inte att ladda in bilder. Så ni får försöka stå ut med att min blogg är sjukt tråkig! Ska se om jag kan fixa det efter detta inlägget :)

Jag saknar er alla något enoooormt, speciellt idag eftersom jag träffade en svensk/amerikansk familj i parken, att prata svenska igen in real life är något mycket speciellt just nu, även om jag känner mig väldigt dum när jag pratar, känner mig väldigt seg och långsam, haha :P

Nehepp, dags för middag och fixa datan. Take care!
Pusss

Lördag

Hej!

Passar på att skriva medan Mackenzie sover. Idag jobbar jag mellan 9.30-2, så en okej lördag blire nog. Igår tog jag det bara lugnt, käkade lite godis och kollade på film. Idag vet jag inte vad som händer, jag är så OTROLIGT shoppingsugen, haha.. vet inte vad som flugit i mig men jag kunde inte somna igårkväll utan låg och tänkte på vad jag behöver och vad som skulle vara snyggt till vintern - Stickade koftor!, behöver fler sådana, men samtidigt måste jag spara mina pengar som jag jobbar ihop. Att få 1500:- i veckan är rätt bra, ändå får man kämpa för att spara en slant ? :P, wierd..

Jaja, idag vet jag inte vad som händer, Katharina kommer över senare, hon vill gå ut, jag vill ta en tripp till Victoria´s secret och H&M :P, men men, vi får se vad lördagen har att erbjuda.

Vi har förresten besök av en av min värdpappas systrar (14 systar och bröder har han) GALET, haha.. Dem är från soliga carlifornien!, när dem kom hit hade dem mössa, vantar och jackor på dig? haha, nu börjar det dock bli kallare, idag ska det bara bli drygt 12 grader, imorgon blir det 15-16 grader. Om jag jämför med Sverige så är det ju sommar fortfarande ;) haha, ialf nästan..


Nehepp, dags att plocka iordning innan bebben vaknar.
Ta hand om er!
Pusss

Lördag

Hej!

Passar på att skriva medan Mackenzie sover. Idag jobbar jag mellan 9.30-2, så en okej lördag blire nog. Igår tog jag det bara lugnt, käkade lite godis och kollade på film. Idag vet jag inte vad som händer, jag är så OTROLIGT shoppingsugen, haha.. vet inte vad som flugit i mig men jag kunde inte somna igårkväll utan låg och tänkte på vad jag behöver och vad som skulle vara snyggt till vintern - Stickade koftor!, behöver fler sådana, men samtidigt måste jag spara mina pengar som jag jobbar ihop. Att få 1500:- i veckan är rätt bra, ändå får man kämpa för att spara en slant ? :P, wierd..

Jaja, idag vet jag inte vad som händer, Katharina kommer över senare, hon vill gå ut, jag vill ta en tripp till Victoria´s secret och H&M :P, men men, vi får se vad lördagen har att erbjuda.

Vi har förresten besök av en av min värdpappas systrar (14 systar och bröder har han) GALET, haha.. Dem är från soliga carlifornien!, när dem kom hit hade dem mössa, vantar och jackor på dig? haha, nu börjar det dock bli kallare, idag ska det bara bli drygt 12 grader, imorgon blir det 15-16 grader. Om jag jämför med Sverige så är det ju sommar fortfarande ;) haha, ialf nästan..


Nehepp, dags att plocka iordning innan bebben vaknar.
Ta hand om er!
Pusss

Lördag

Hej!

Passar på att skriva medan Mackenzie sover. Idag jobbar jag mellan 9.30-2, så en okej lördag blire nog. Igår tog jag det bara lugnt, käkade lite godis och kollade på film. Idag vet jag inte vad som händer, jag är så OTROLIGT shoppingsugen, haha.. vet inte vad som flugit i mig men jag kunde inte somna igårkväll utan låg och tänkte på vad jag behöver och vad som skulle vara snyggt till vintern - Stickade koftor!, behöver fler sådana, men samtidigt måste jag spara mina pengar som jag jobbar ihop. Att få 1500:- i veckan är rätt bra, ändå får man kämpa för att spara en slant ? :P, wierd..

Jaja, idag vet jag inte vad som händer, Katharina kommer över senare, hon vill gå ut, jag vill ta en tripp till Victoria´s secret och H&M :P, men men, vi får se vad lördagen har att erbjuda.

Vi har förresten besök av en av min värdpappas systrar (14 systar och bröder har han) GALET, haha.. Dem är från soliga carlifornien!, när dem kom hit hade dem mössa, vantar och jackor på dig? haha, nu börjar det dock bli kallare, idag ska det bara bli drygt 12 grader, imorgon blir det 15-16 grader. Om jag jämför med Sverige så är det ju sommar fortfarande ;) haha, ialf nästan..


Nehepp, dags att plocka iordning innan bebben vaknar.
Ta hand om er!
Pusss

Torsdag

hej

Idag är det en slappardag, börjar jobba klockan 15.30 eller 3.30 pm som vi säger här ;). Jag har försökt lägga upp bilder men min data krånglar. Palla en blogg utan bilder?! NEJ. Måste se till att fixa detta snarast.

Annars händer inte mycket här. Igår var jag och Katharina och solade solarium, sköööönt! Ska försöka få en liten fejkbränna ialf. Just nu sitter jag och sminkar mig lite. Känner mig alltid så trött och sliten när jag tar hand om Kenzie, så tänkte att om jag sminkar mig lite så kommer jag känna mig fräschare och förhoppningsvis piggare ;) hehe..

Vet inte vad som händer i helgen. Vet inte om jag vill partaja, eller jo det vill jag ;). Det är ju ett perfekt sätt att träffa massa nya människor. Det enda jag hatar är att man måste vara 21 här. jag är lixom 19 år och yngst i varenda bar/nattklubb, det goa är att Katharina är 22 och hon måste visa leg jämt och jag behöver aldrig visa mitt ;) hahaha.. Hon är sur som tusan över det. (Har ni märkt att jag inte längre kan svära?) . Det är skumt att jag inte längre kan svära, svär på engelska en del dock ;), men jag kan inte svära när jag pratar svenska längre, det låter så otroligt fult! Så en positiv grej är det ju ialf.!..

aja, nog om att jag inte svär längre.. jag hoppas ni alla mår bra därhemma. saknar er! <3
Pusss&kraam

hellu

min update blir bara sämre och sämre, sorry for that! allt går som på räls, fick precis veta att en tjej ska komma hit till yonkers, från sverige :P, Det är typ 10 min bilfärd, okej med andra ord :) fasiken vad kul. Halloween var hur jävla kul som helst.! Kommer visa bilder, dock inte nu, för jag börjar jobba imorgon 8.30 och behöver min sömn vid 10 ;) alltså om 10 min. Men jag ville bara meddela att jag lever och har det jättebra. Har jag sagt att jag och min värdfamilj ska till disney world btw? I florida i februari tror jag det var! Hur kul kommer inte de bli då? :D haha

Mer updatering imorgon förhoppningsvis. Godnatt, saknar er! <3
pusss