Chinatown m.m

Hejsan allihop. Sorry för dålig update igen ;).

I fredags var jag på final destination 4-3D , hur coolt som helst, dock var jag lite mesig och kollade 95% utan 3D glasögonen. Det var lite för mycket action för min del, höhö. efter det så åt vi på en restaurang och sedan åkte vi hem, var hemma runt 2 skulle jag tippa på, men en kul och trevlig kväll hade jag ialf tillsammans med kat, Julia och Natascha.

lördagen så drog vi till yankees stadium tidigt för att köpa biljetter eftersom dem varit slut på internet ett bra tag pga boston - yankees är en stor match. Så vi gick dit och 375 dollar skulle kalaset kosta oss, det är ca 2500 spänn, aldrig i hela mitt liv, så vi bestämde oss för att skippa baseball denna helg och ta det en annan gång. Så vi drog till chinatown. Så sjukt häfitgt är det där. allt står på kinesiska, folk pratar kinesiska och en massa kinesiska restauranger. Helt underbart. så vi gick och letade efter en restarang, hittade en, gick in men kom snabbt ut igen för där inne satt det säkert 100 personer och alla var kineser, så när vi klev in där, så vände sig alla om och bara illglodde, så vi gick ut igen ;) haha. Sedan hittade vi dock en mindre restaurang och vi var så hungriga att vi inte brydde oss om att dem glodde. Så jag beställde in kyckling med cashewnötter och ris. Inte dundergott, så efteråt gick vi och köpte glass :), muuums!.

sedan var det dags att ta sig tillbaka, med tunnelbana , jobbigt att lära sig alla linjer, men förhoppningsvis kommer det med tiden.

så, vi hann också med att gå till baren igårkväll :P, hehe..

Men men, har lite bilder som jag ska lägga in här. orkar dock inte just nu, men det kommer :)

Ha det bra därhemma. Puss&kraaaam <3

Vad hände?

Gissa vad jag gjorde i morse? jo jag sprang en runda innan frukost! tror det är första gången på år och dar som jag tar en springtur :P, det var jobbigt som satan, men skönt efteråt..

idag börjar jag klockan 12, så om drygt 45 min. Jag jobbar till 7 ikväll..

ville ialf att ni skulle veta att jag var ute och sprang ;).. hahaha

Puss&kraam


hej

kom nyss hem efter en promenad med Kat, vi gick till parken och satte och och snackade. Vi såg världens största råtta på vägen OMG, jag trodde att det var en katt, den var grå och hade en sjukt lång svans, den var så äcklig, uuuh!

idag har varit en lång dag, jobbade 9-7 Puuuh!, men imorgon börjar jag klockan 12 och jobbar till 7, efter det blir det bio med Julia och Kat, ska bli trevligt. Vi försöker också få tag på biljetter till Yankees matchen, men dem möter boston och det är tydligen en av de mest populära matcherna :/, hoppas dock vi hittar några!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, alla andra verkar ha hur mycket som helst att skriva om, själv sitter man i New york och har bloggtorka :P haha..

kanske lite bilder? :)

 otroligt jobbig kille (man?) som var efter mig och Kat hela kvällen, men efter mycket tjat fick han till slut köpa oss varsin drink och vara med på kort dessutom ;). haha, hoppas jag slipper se honom igen!

 Jag och söta kat utanför baren..

 mer och mer affärer här i amerika har börjat med en egen rulltrappa för kundvagnarna :P, du kör in kundvagnen genom en slags öppning och den åker jämte dig vägen ner. Haha, jag och Kat var helt fascinerade och fotade som bara den, folk tror nog vi är från månen eller nåt ;) hahaha


Jag lever ;)

haha, har varit sjukt dålig uppdatering från min sida, sorry for that ;)

allt är bra, sedan jag skrev sista gången har inte mycket hänt, jag och katharina har tagit en shoppingrunda, en utgång, new york och lite restaurang besök. Vi ska ev på en baseball match på lördag, yankees spelar hemma. Vet dock inte riktigt, tycker baseball suger eftersom jag inte förstår ett skvatt och en match kan hålla på i fem timmar! OMG.

men som sagt, baseball är ju något man måste gå och se, speciellt om man bor i New york och har Yankees som hemma lag :P, haha..

Imorgon börjar jag klockan 9 och det blir en lång jobbar dag imorgon och på torsdag, sedan på fredag jobbar jag 12-7, sedan är det helg, och jag är ledig. Vi ska nog på bio på fredag kväll, lördag baseball och ev utgång, söndag tror jag blir new york, dock inte helt säker.

sorry för extremt dålig bilduppdatering. Måste måste måste bli bättre! ;)

Aja, dags att sova, ha de gött mina vänner och familj! <3

Puss&kram

känner mig sjukt

LYCKA?

iadg var jag först inne i manhattan för att göra lite ärenden tillsammans med Kenzie och min värdmamma, sedan åkte vi till IKEA! Kan inte beskriva känslan av att läsa på alla lappar där det står svenska namnet på produkten och för att inte tala om köttbullarna jag åt! MUMS.. Vi köpte hem en massa saker såsom knäckebröd, musli, marabou choklad, ballerina, köttbullar, kolasnören, pepparkakor, ja allt som inte finns här i vanliga fall! Jag var så lycklig! haha..

Imorgon jobbar jag en lång dag!, sedan på lördag jobbar jag väl 4-5 timmar på dagen sen är jag ledig till måndag, hmf, dags att sova snart kanske, börjar 8 imorgon..

aja IKEA gjorde min dag kan jag ju säga ;) hehe. Hoppas ni har det bra i kalla kyliga sverige ;). Vill bara meddela att vi fortfarande kan gå runt i t-shirt och kjol de flesta dagarna ;)..

ha det braa!
Puss&kraam


Hej

idag har varit en lugn dag, jag började klockan 1 och jobbade till klockan 7, perfekt. Efter det träffade jag K (katharina), vi gick och tittade på lite kläder, men jag kände att jag måste spara lite pengar om jag och K ska åka till florida. Men men, imorgon börjar jag klockan 9 och klockan 9.30 drar vi in till New york city för lite ärenden, (shopping?) haha..

Gosh vad jag älskar låten där dem sjunger om New york, den är så klockren! allt stämmer verkligen. Det är en perfekt staad! :)






:)

 Gud så kul vi haaar jämt! :)

hejsan

idag har jag varit med min värdmamma och Kenzie i manhattan, vi gick och åt på en jättefin fransk restaurang och jag köpte även ett par skor :), men dessa skor köpte jag för att ha i vinter, dem är jättevarma, men inte särskilt snygga, ett par uggs från steve madden ;)

Yepp yepp, det var väl typ det jag gjorde idag ;), vi gick och tittade lite, men mest bara för skojs skull, tror aldrig jag kommer få nog av the big apple, varje gång jag kommer in tänker jag woooow!!
hehe :P

Hoppas att allt är bra med er därhemma, saknar er alla väldigt mycket! tycker ni alla ska skaffa skype så vi kan snacka ;)

ha det bra! (ps. bilder kommer snart!)
Pussss


Hej

herreguuuuuud! vilken kvall...

vi var i new york och festade, forst var vi pa en klubb som hette mansion, det var flera vaningar och det var hur coolt som helst, sedan bestamde vi oss for att dra till passion, sa vi tog en limousine genom manhattan, sa sjukt haftigt, vi dansade och partajade hela natten lang. Vi hade sa otroligt kul, jag alskar New york. allt ar sa fashion!.

Sa for forsta gangen i mitt liv har jag akt limo, och var gjorde jag det, sjalvklart i New york :), haha...

nu sitter jag hemma hos katharina, datan ar fran tyskland, sa det finns inte alla bokstaver :P. hehe..

aja, nu ska vi kaka pizza och bara slappa, kanske sitta ute i det fina sommarvadret

annars har inte mycket hant, jag jobbar pa som vanligt och har kul!



Ha det bra :)
Pussss

Hej :)

hoppas allt är bra med er därhemma!

jag är ledig idag, vilket är underbart skönt. Sitter och läser lite mail och bara tar det lugnt. Har precis ringt och pratat med en av mina mostrar! :). Saknar alla väldigt mycket och det kändes skönt att få prata med henne!..

Jag har funderat på att göra en tatuering på foten förresten, jag och Katharina ska göra varsin liten blomma på högra foten. Jag tror det kommer bli så fint, varje gång jg kommer titta på den kommer jag tänka på USA, Katharina och New York!.. Dock är jag väldigt rädd att det kommer göra ont, ont och ont! Hahaha

Annars händer det inte mycket mer, slängde precis in en maskin tvätt och tänkte sätta mig och kolla på lite tv. Ikväll är det förresten true blood i sverige på 1:an tror jag ? Titta på det.. Verkligen sjukt bra!

Jag önskar att jag bodde mer nära sverige just nu. Då skulle jag kunna åka hem i en vecka på semester.
Men tyvärr tar det ju typ 2 dar att komma hem och tillbaka. Men ska inte klaga, för jag kan inte tänka mig ett bättre ställe att bo på en New York :)

Ha det bra allihopa.!
Puss&kram <3




Sverige - Usa

Det är underligt hur man kan sakna ett land som Sverige? vad har vi egentligen i sverige som inget annat land har ? Vi har ju såklart IKEA, men det finns i ALLA länder i princip, vi har ju Astrid Lindgren, men även hon finns i de flesta länder, Köttbullar?, finns i fler länder, ja?. Vad har vi mer? Ett väldigt kallt klimat, Gina tricot ;).

Nej men det känns så underligt att bo i ett land, framförallt i en stad där man kan hitta allt mellan himmel och jord, här finns allt du kan tänka dig + miljoner andra saker, ändå saknar jag sverige? Självklart saknar jag alla mina vänner och familjen. Men det är ändå en underlig tanke att jag saknar just själva sverige så mycket. Och att jag faktiskt är väldigt stolt över svensk och ha ett eget språk.
Jag gillar inte att prata engelska eftersom alla förstår vad du säger oavsett vart du kommer från. Det måste vara jobbigt att vara amerikan eller engelskman ;). haha

aja, satt ialf och tänkte på Sverige och USA, och jag inser att jag saknar sverige, men att jag samtidigt känner att jag för all framtid kommer att ha en andra familj här i New York och att New york börjar kännas mer och mer som ett hem för mig.

Jag måste bara säga att ni alla måste se New york med egna ögon. Det går inte ens att tänka sig hur det är, hur människorna är och hur allt fungerar. allt är så olikt sverige!. I Europa är ändå det mesta sig likt men här är det helt andra tankesätt och att bara gå och titta på dem mäktiga byggnaderna, titta på husen med de amerikanska flaggorna överallt eller sätta på CNN och höra om allt som händer dagligen här i USA och vilka idioter det finns i världen!.


Jag tror att när jag kommer hem till Sverige igen så kommer jag se mig själv som halvsvensk / halvamerikansk, för det är så jag känner mig. Jag pratar nästintill flytande engelska utan att behöva tänka på att det inte är mitt språk och jag tror att jag kommer ha så grymt många minnen från detta året.

SVERIGE & USA är i mina ögon världens bästa! <3


Hej

Usch vad dålig jag börjar bli med bloggandet :P, måste ta tag i det snart!

Bara det att det hela tiden händer så mycket olika saker att jag inte ens vet vart jag ska börja!. Vi har kul varje dag, jag och Katharina och hon är verkligen en av mina bästa vänner här och jag tror att vi kommer ha ett underbart år!

Lite bilder kanske? :)


 haha, kolla hatten :P


;)







Hejsan

förlåt för dålig uppdatering!

Veckan rullar på så sjukt fort. Jag har redan varit i Amerika i 2 månader ? Vart tar tiden vägen?

I fredags var vi som sagt ute, lördagen tillbringade vi inne på manhattan och söndagen så hände en rolig sak!

haha, vi skulle nämligen åka till en pool som ligger typ 30 min från vårt hus. Vi åkte väl runt i typ två timmar! haha, så vi åkte tillbaka igen, och på motorvägen kör en polisbil efter mig typ aslänge och pratar i en högtalare "Stop the car, Stop the car, pull over now!" Haha, och han hade rödljus och sirenerna(?) på som bara den, så jag fick stanna på motorvägen!, fy tusan vad arg han var i början ! Jag hade tydligen varit nära att köra in i honom efter att det gått från 2 filigt till enfiligt ;). Haha, jag sa att jag var från sverige och att det var första gången jag körde, då mjuknade han till lite och jaa, orkar inte beskriva hela historien, men fy tusan vad jag och katharina garva sen eller ;). haha..

annars har veckan varit bra, i måndags var jag i new york igen med min värdmamma, och veckan har rullat på, är ledig hela helgen denna veckan igen, så katharina och jag får väl hitta på något kul ;).

ha det bra!..

Puss